Belang van onafhankelijk financieel advies

Belang van onafhankelijk financieel advies

onafhankelijk financieel advies - ProgrezzFinanciële producten zoals verzekeringen en hypotheken die dezelfde naam hebben, kunnen onderling inhoudelijk sterk verschillen. Bij de ene hypotheek wordt automatisch de risico-opslag verlaagd, indien het verschil tussen hypotheekschuld en de waarde van de woning kleiner wordt. Bij de andere hypotheek moet u dat uitdrukkelijk aan de geldverstrekker vragen. Zo zijn er talloze verschillen. Bijvoorbeeld in de snelheid en correctheid waarmee verzoeken tot aanpassingen worden doorgevoerd. Of de wijze waarop een schade wordt afgewikkeld.

U kunt bij een vraag over een financieel product zich rechtstreeks tot een verzekeraar of bank wenden. U krijgt dan meestal alleen informatie over de producten die deze aanbieder zelf voert. Dat is niet zo vreemd, want een verkoper van bijvoorbeeld Mercedes zal u ook geen informatie geven over een Renault.

 

Vraag om informatie bij financiële producten

Wanneer u zich oriënteert op financiële producten, is het verstandig om een beroep te doen op een onafhankelijk adviseur. Dus een adviseur, die niet verplicht is om alleen informatie te geven over de producten van een specifieke verzekeraar of bank.

Alleen de onafhankelijk adviseur kan voor u meerdere aanbieders vergelijken en dat product adviseren dat past bij uw individuele situatie. Juist omdat de adviseur onafhankelijk is, kan hij namens u onderhandelen met meerdere aanbieders om voor u het beste resultaat te bereiken. Ook kan hij bij schade ervoor zorgen, dat u die uitkering krijgt, waar u op grond van de polisvoorwaarden recht op heeft.

Ons kantoor geeft onafhankelijk advies. En daar zijn wij trots op!

Comments are closed.