Bedrijfsschadeverzekering

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?

Een bedrijfsschadeverzekering is een zakelijke verzekering voor echte calamiteiten. Deze verzekering dekt schade in uw bedrijf bij stilstand: bijvoorbeeld door brand, het afzetten van de straat of door waterschade. Hoewel de kans misschien klein is dat dit gebeurt, is de impact groot.

bedrijfsschadeverzekering bij brandUit onderzoek blijkt dat er door een brandschade 50% van de ondernemers binnen 5 jaar failliet is.

Een bedrijfsschadeverzekering dekt de winst die u normaal zou halen, plus de vaste – doorlopende – kosten. Dit is ook nodig, want uw werknemers verwachten ook dat hun salaris gewoon wordt doorbetaald. Een bedrijfsschadeverzekering is een noodzakelijke verzekering, deze waarborgt uw continuïteit.

Voorbeelden uitkeringsduur

Hieronder schets ik enige voorbeelden over hoe lang de uitkeringsduur van de bedrijfsschadeverzekering zou kunnen zijn.

De herbouw van een nieuw bedrijfspand, verzamelgebouw, kantoor of winkel kan gemakkelijk 1 jaar duren Maar heeft u per ongeluk een zeldzaam diertje in de achtertuin lopen, of worden er bij de sloop prehistorische potten gevonden, dan kan de herbouw langer op zich laten wachten. Zo wordt er in het centrum van oude binnensteden ook vaker een langere uitkeringsduur aanbevolen.
Een bedrijf met intensieve veehouderij op gebied van varkens kan met een totaalverlies te maken krijgen. Hierbij zal de uitkeringsduur nog langer zal zijn. Immers, tegenwoordig zit de naaste omgeving niet altijd op een nieuwe stal te wachten. Een uitkeringsduur van meer dan drie jaar is hier dan ook aan te raden.

Tot slot zorgt de bedrijfsschadeverzekering er ook voor dat er bijvoorbeeld een noodwinkel wordt vergoed.  Men vergoedt het verlies aan inkomsten, omdat er klanten wegblijven. Maar ook verlies aan marge hoort tot de vergoedingen.  Door het voeren van reclameacties om na een langdurige stilstand weer uw omzet en marge op het originele peil te krijgen.

Progrezz Bedrijfsverzekeringen

Door goed met u mee te denken voorkomen wij dat het water u aan de lippen komt te staan.

Bent u ook benieuwd wat een bedrijfsschadeverzekering voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op . Wij geven advies in Zeeland en West Brabant op het gebied van bedrijfsverzekeringen.

[button text=”Neem vrijblijvend contact op” link=”https://progrezz.nl/contact/” style=”primary” size=”large” target=”_self” display=”block” icon=”no”]