Verzuimverzekering voor klein MKB

Misschien herken je het wel van mede collega- ondernemers uit het klein MKB. De vreselijke administratieve rompslomp bij verzuim. Met daarbij als een misplaatste bonus mogelijk nog een boete van de UWV, omdat de regels niet goed gevolgd zijn.

Cruciale data bij ziekmeldingen

Dit zijn één van de dingen die wij terug horen van het klein MKB. Bij een langdurig ziekteverzuim komt er heel wat bij kijken om aan de Wet Poortwachter te voldoen. Bij de minderheid van de kleine ondernemers is het onbekend wat de regels zijn. Blijkbaar is nog steeds veel onwetendheid met als gevolg een mogelijke boete van de UWV.

Als voorbeeld:
Zo zou er uiterlijk in de 6e week een probleemanalyse door de arbodienst of bedrijfsarts opgesteld moeten worden. Daaropvolgend moeten de ondernemers en de zieke werknemer uiterlijk in de 8ste week een plan van aanpak overeenkomen. Hier leggen jullie samen afspraken vast om de mogelijkheden om tot het werk te komen te vergroten.

 

Begeleiding zieke in het tweede jaar

Maar als je personeel voor langere tijd ziek blijft en er een eerste jaars evaluatie moet komen haken veel kleine MKB-er af.  Terwijl daarna het zogenaamde tweede spoortraject nog moet komen.
Behalve dat het administratief niet de leukste dingen zijn kost een begeleidingstraject voor de eerste en tweede jaar al gauw tussen de €5.000 en €9.000. Niet echt iets waar je op zit te wachten.

Ook de overheid heeft aangegeven dat dit een zeer ongewenste situatie is. Deze heeft dan ook de verzekeraars gevraagd hiervoor een oplossing aan te reiken.

 

Ontzorgverzekering

Sinds een jaar bieden wij de oplossing aan bij onze klanten die gevestigd zijn in Zeeland en West-Brabant. Deze heet de ontzorgverzekering. Door te kiezen voor een zogenaamde ontzorgverzekering wordt de begeleiding overgenomen door professionals. Met gevolg  dat de ondernemer er vele malen minder omkijken naar heeft. Daarnaast wordt deze professional door de verzekeraar betaald.

 

Kostenbaten analyse ontzorgverzekering

Natuurlijk kost alles wat je verzekerd geld, maar als je weet dat een meer-premie van €250 euro per jaar voor jou een administratieve rompslomp bespaart blijft, is dit ook wat waard. Daarbij spreek in nog niet over de onverwachtse uitgaven van begeleiding.

 

Tot slot: Ieder jaar ontvangt men in maanden oktober en november een nieuw premievoorstel voor het komende jaar. Tot 1 december is het mogelijk om een overstap te maken. Mocht je hier gebruik van willen maken neem dan contact met ons op.

Adriaan Beirnaert      Klik hier om te bellen

 

Ik wens jullie en jullie personeel een gezond jaar toe.