Invloed hebben op de verzuimcijfers in de zorg

Wilt u zelf invloed hebben op de verzuimcijfers in de zorgsector?

Verzuim in zorgsector verminderen

Bent u werkzaam als HRM in de zorgsector en wilt u zelf invloed hebben op het verlagen van uw verzuimcijfers in de zorg?

De verzuimcijfers in de zorg zijn hoog en blijven helaas oplopen. 

 

Ook zien wij een verloop van personeel van 15 %. En tot slot merken wij dat sommige afdelingen met een personeelstekort te maken hebben van 40%!

Dit alles stemt ons en uiteraard ook u niet gelukkig. Wij zien steeds meer dat oorzaken gezocht worden in de arbeidsomstandigheden en in de zware werkzaamheden. Wij zijn dan ook benieuwd wat de toekomstige ontwikkeling zal zijn. Wordt er ingezet op hulpmiddelen om de fysieke belasting te verminderen? Kan hierdoor het verzuimpercentage verminderen?

Wat kunt u zelf doen om uw verzuimcijfers te verlagen?

Wilt u als HRM in de zorg zelf invloed hebben op het verlagen van uw verzuimcijfers? Een van de dingen die een belangrijke rol kunnen spelen in het verlagen van het verzuim, is het verhogen van de betrokkenheid van de personeelsleden. Daarnaast moet de belastbaarheid van die werknemers verlaagd worden.  Nu klinkt dit misschien wel aardig maar hoe pak je dat aan? En ook: wat is daar dan het resultaat van?

Wist u dat bijvoorbeeld een dagelijks (gemeend) complimentje de belastbaarheid al vermindert?

Weet u waardoor er zoveel verzuim ontstaat?

Onze organisatie benadert het verlagen van de verzuimcijfers in de zorg vanuit een andere hoek. Meestal ziet men de fysieke belasting in de zorg als de grote boosdoener. Maar wist u, dat er andere oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen? Nieuwe, jonge medewerkers stappen vaak binnen vijf jaar al over naar een andere bedrijfstak. Dit betekent, dat er relatief veel tijd gestoken wordt in het inwerken van nieuwe personeelsleden, die snel ander werk gaan zoeken. Deze situatie werkt zeer belastend voor het personeel; zijn moeten immers “de gaten dichten”.

Hoe wij kunnen helpen bij het verlagen van verzuimcijfers in de zorg 

Wij bieden u een oplossing om meer inzicht in te krijgen in dit soort processen. Hierdoor kunt u verzuim voorkomen in de toekomst. U kunt meer personeelsleden aantrekken, omdat u een aantrekkingskracht wordt voor sollicitanten die speciaal voor u kiezen.

Bedrijfskundig onderzoek

Om de verzuimcijfers binnen uw organisatie in de zorg te verlagen, passen wij een bedrijfskundig onderzoek toe. We starten hiermee op management niveau. Met dit onderzoek hebben wij slechts één doel voor ogen. Na dit onderzoek weet u hoe u de betrokkenheid van uw werknemers kunt verhogen en hun belastbaarheid kunt verminderen.

Als u de betrokkenheid verhoogt en de belastbaarheid vermindert, zult u binnen uw organisatie een significante daling zien van uw verzuimkosten. U krijgt een prettigere werksfeer waarbij uw medewerkers weer gaan praten over het mooie vak wat zij altijd al hebben willen doen. U heeft weer aantrekkingskracht binnen uw beroepsgroep.

Verminderen ziekteverzuim en Verzuimmanagement-Model

Wij passen ons bedrijfskundig onderzoek toe door gebruik te maken van het door ons uitgewerkte Verzuimmanagement-Model.

Is uw  organisatie gevestigd in Zeeland of West-Brabant? Wilt u zelf invloed hebben op het verlagen van uw verzuimcijfers? Wilt u de mogelijkheden inventariseren wat het onderzoek voor uw bedrijf  kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

[button text=”62% van het verzuim komt uit de organisatie en niet uit de Arbo. Meer weten?” link=”https://progrezz.nl/contact/” style=”primary” size=”large” target=”_self” display=”block” icon=”no” class=”btn-wide”]