Verzuim verlagen – personeel behouden

Hoe kunt u de (ziekte) verzuimcijfers verlagen en uw personeel behouden?

Het ziekteverzuim verlagen binnen uw organisatie met behulp van verzuimmanagement

In dit artikel leggen wij uit hoe u het ziekteverzuim kunt verlagen in uw organisatie en tegelijkertijd uw personeel kunt behouden. Dit noemen we  verzuimmanagement. Weet u waarom verzuimmanagement een goede manier is om uw bedrijf écht in beeld te krijgen? Met behulp van verzuimmanagement krijgt u een inkijk binnen in uw organisatie, zodat u precies kunt zien welke factoren van invloed kunnen zijn op het verzuim. Als u deze factoren eenmaal weet, is het mogelijk om structureel binnen uw organisatie aanpassingen te doen, Deze aanpassingen zullen het (ziekte)verzuim significant verlagen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het verhogen van de betrokkenheid en de belastbaarheid binnen het huidige personeelsbestand te verminderen.

Het eindresultaat is een significant lager verzuimpercentage

Door actief bezig te zijn met bedrijfskundig verzuimmanagement zult u verschillende positieve veranderingen ervaren. Zoals er bijvoorbeeld minder verloop binnen uw personeelsbestand is. Bovendien wordt u een aantrekkingskracht voor nieuwe sollicitanten. U verlaagt dus niet alleen de verzuimcijfers, u creëert ook een fijnere werkplek voor uw medewerkers!

Het bewijs van effectief verzuimmanagement

Dit artikel uit het Algemeen Dagblad gaat over het verminderen van verzuim bij de Tilburgse politie met als resultaat dat dit verzuim verlaagd is van 9.8% naar 3.2%.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wilt u door middel van bedrijfskundig verzuimmanagement de verzuimcijfers verlagen in uw organisatie? Klik op onderstaande knop voor vrijblijvend contact.

[button text=”Vrijblijvend meer weten over verlagen van verzuim?” link=”https://progrezz.nl/contact/” style=”primary” size=”large” target=”_self” display=”block” icon=”no”]