Ingrijpende veranderingen sinds 01 juli 2015

Ingrijpende veranderingen sinds 01 juli 2015

Progrezz PensioeenPer 1 juli 2015 zijn er diverse wetten en regelingen veranderd die op veel Nederlanders betrekking hebben. In dit artikel zetten we een aantal zaken voor u op een rij die van invloed kunnen zijn op uw financiën.

Werk en inkomen per 1 juli 2015

Wie minstens 2 jaar via tijdelijke contracten voor dezelfde werkgever werkt, kan vanaf 1 juli 2015 een vaste baan krijgen. Tussen de tijdelijke contracten mag maximaal 6 maanden zitten.

Transitievergoeding bij ontslag

Werkt u 2 jaar of langer bij een bedrijf? Dan heeft u vanaf 1 juli 2015 recht op een vergoeding als u wordt ontslagen. U krijgt maximaal € 75.000, of 1 jaarsalaris als dit hoger is dan € 75.000. De regeling geldt ook als na 2 jaar uw tijdelijke contract niet wordt verlengd.

Meer bijverdienen vanuit WW

Werkt u vanuit de WW? Dan geldt nu de inkomensverrekening. U mag dan van elke verdiende bruto euro 30% zelf houden. Hierdoor loont het om vanuit de WW aan het werk te gaan. Deze aanpassing van de WW geldt niet wanneer u al voor 1 juli een WW-uitkering had.

Uitbreiding zorgverlof

Zorgt u voor een zieke buur, vriend of huisgenoot? Dan kunt u daarvoor zorgverlof aanvragen. Eerder was zorgverlof alleen mogelijk bij een levensbedreigende ziekte van uw kind, partner of ouder.

Belastingdienst betaalt alleen nog op rekening met naam

Krijgt u geld van de Belastingdienst? Vanaf 1 juli stort de fiscus toeslagen of uw belastingteruggaaf alleen nog op een rekeningnummer met uw eigen naam. Kan de Belastingdienst niet vaststellen of de rekening de juiste naam heeft, dan krijgt u geen geld

Heeft u vragen over een van deze onderwerpen

Wij geven hypotheekadvies, pensioenadvies en financieel advies vanuit Bergen op Zoom en Zeeland.

 

Comments are closed.