Klanten vertellen over Progrezz: Agrariër Maatschap Zweemer

In deze rubriek vertellen klanten waarom zij voor Progrezz Bedrijfsverzekeringen gekozen hebben. Daarnaast vertel ik over de passie van mijn klanten.

Agrarische Maatschap Zweemer uit Borssele (Zeeland). 

 

Passie van de familie Zweemer

Klanten vertellen over Progrezz, agrariër Zweemer geeft reviewZoals bij veel boeren, zijn ook zij allemaal opgegroeid “op het erf” zoals wij dan zeggen. Agrariërs met het hart op de goede plaats, met passie voor het bedrijf en de natuur.
Naast het “boeren” zijn zij ook enorm sociaal betrokken. Zo bieden zij al jaren een werkplek aan jongeren, die dat om welke reden dan ook nodig hebben.

Boeren-minicaming de Krukel is een bloeiend onderdeel van het bedrijf.

 

Wie zijn de agrariërs Wim, Wiet en Helma Zweemer?

Wiet en Helma zijn beiden afkomstig uit Zuid Beveland. Het stukje in Zeeland waar zij hun boerderij hebben is in Borsele, naast de Zeedijk.

Hun hele leven zitten zij in de akkerbouw. Omdat het erf gelegen is achter de Zeedijk, is het voor hen onmogelijk om de gewassen te kunnen sproeien. Dit in verband met het zoute water wat zij dan zouden oppompen. Dit alles betekent wel, dat bij hen de natuur ook echt de natuur is. Zij profiteren optimaal van de weersomstandigheden zoals die zich voordoen.
Sinds enige jaren is zoon Wim  bij de maatschap betrokken. Dit resulteert in meer efficiëntie en andere “bouwplannen” van het gewas. Het mooie van dit boeren(familie)bedrijf is dan weer, dat Wim zijn visie kan neerleggen en zij er samen aan kunnen bouwen om ook in de toekomst levensvatbaar te zijn en te blijven.

Review Maatschap Zweemer

Wij hebben voor Progrezz verzekeringen gekozen om de persoonlijke benadering. Dus rechtstreeks contact met Adriaan.
Hij adviseert ook de juiste verzekeringen voor ons bedrijf en denkt met ons mee.
Kortom Progrezz is persoonlijk, correct en let op de kleintjes.”

Natuur is natuur

Zoals al eerder werd aangegeven, heeft de familie Zweemer ook nevenactiviteiten. We weten al dat bij hun de natuur de natuur is. Dit zie je ook in de rest van de werkzaamheden. Zij hebben een loods ingericht voor het aflammeren van de schapen. Daarnaast hebben zij een gedeelte naast de woning omgebouwd tot camping. Dit terrein bestaat nu meer dan 20 jaar. En ook hier is te zien dat zij betrokken zijn bij de natuur. Op de minicaming de Krukel hebben zij  in 2018 flink geïnvesteerd in een nieuw toiletgebouw.  Zij hebben hierbij voor een natuurlijke rioolzuivering gekozen, om het kwetsbare milieu zo min mogelijk te belasten. Nu wordt door dit rietveld alle afvalwater van de campinggasten gereinigd zonder allerlei chemische middelen. Het gezuiverde afvalwater kan dan zo de sloot in .
De campinggasten genieten ook van de schapen, ezels en minivarkens. Tijdens het toeristenseizoen loopt er altijd wel iemand van de camping bij de dieren te kijken.

Waarom passen de agrariërs Zweemer uit Zeeland-borssele goed bij Progrezz Risicobeheersing en bedrijfsverzekeringen?

Wij zijn er van overtuigd dat er bij een boerenbedrijf altijd wel wat gebeurt. Regelmatig wordt er nieuw werkmaterieel aangeschaft. Wat men vaak onderschat, is de diefstalpreventie van het werkmaterieel. Veel verzekeraars geven in de voorwaarden aan dat de zogenaamde aanvalsbestendigheid van het werkmaterieel 5-15 minuten moet zijn. Over het algemeen weet de agrariër dit en zorgt hij/zij ervoor dat dit in orde komt. Wat de agrariër dan niet weet is dat de certificering van deze keuring jaarlijks moet gebeuren. Dit kan betekenen dat bijvoorbeeld een aardappelrooier van €400.000 na een jaar niet meer verzekerd is voor diefstal omdat de certificering verlopen is. Dit willen wij graag voorkomen door in dit geval de Maatschap Zweemer hierop te wijzen.

Daarnaast komt Progrezz graag ieder jaar persoonlijk langs. De reden hiervoor is eenvoudig. Als er nieuwe materialen zijn aangekocht en dit is nog niet doorgegeven kunnen wij dit meteen meenemen. Maar ook bij het aanschaffen van een nieuwe loods, of het plaatsen van zonnepanelen zijn wij er graag op tijd bij om mee te denken.

Alert service van Progrezz

Waar wij het meest trots op zijn, is dat wij onze alert-service kunnen aanbieden. Deze service zorgt ervoor dat u tijdig een bericht van ons ontvangt wanneer de brandblusser de certificering van  het werkmaterieel en/ of het elektra gekeurd moet worden. Wij van Progrezz willen namelijk maar een ding en dat is een risico voorkomen, zonder dat (in dit geval) de agrariër hier zelf aan hoeft te denken.

Sinds kort zijn wij ook in de gelegenheid om een lease contract aan te bieden voor werkmateriaal en ander equipement. Op deze manier kan de ondernemer groeien zonder direct enorm te moeten investeren.

Wij kennen de agrariër, wij kennen de familie Zweemer en denken graag met hen mee.

Tot slot: Wiet, fijn dat je mee wilde werken aan de foto voor op onze website!

[button text=”vraag vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen met onze Alert-service” link=”https://progrezz.nl/contact/” style=”primary” size=”large” target=”_self” display=”block” icon=”no”]