Klanten vertellen over Progrezz: Roma Benelux B.V

In deze rubriek vertellen klanten waarom zij voor Progrezz Bedrijfsverzekeringen gekozen hebben. Daarnaast vertel ik over de passie van mijn klanten.

Deze keer Roma Benelux B.V. uit Zevenbergen – West Brabant.

De passie van Roma Benelux B.V.:

Review over Progrezz door Roma benelux

Roma Benelux is een familiebedrijf, opgericht in 1997 door Toon van Osta. Toon  was al enige jaren actief in de verkoop van zonweringen. In 2002 heeft hij na overleg met Roma Duitsland besloten om het dealerschap in Nederland op zich te nemen. In de afgelopen 20 jaar is het bedrijf van Toon en Danny enorm gegroeid. Dit jaar hebben zij tweemaal het huidige grondoppervlakte bijgekocht. Ze zijn daardoor voorbereid op verdere groei. Deze groei zal naast de Benelux markt ook bestaan uit de groei in Scandinavië, Nieuw-Zeeland en Australië.

Review Danny van Osta

“Wij hebben de zekerheid dat alles goed geregeld en up-to-date is. Voor ons geen omkijken naar de verzekeringen of pensioenen. Extra tijd overhouden die we kunnen investeren in de dingen waar wij goed in zijn”

Wie is Roma Benelux? Hoe benaderen zij de markt?

Roma Benelux is een advieskantoor in alles wat met zonweringen, rolluiken en garagedeuren te maken heeft. Zij geven uitgebreid advies over deze artikelen. Hoe  moeten hun klanten/dealers deze rolluiken, screens, buitenjaloezieën en garagedeuren monteren en afregelen? Welke eigenschappen van de zonwering en rolluiken passen het beste bij de opdracht die zij wensen uit te voeren voor hun cliënten?  De rolluiken die Roma adviseert zijn uitsluitend kwaliteitsrolluiken uit Duitsland. Hoewel zij mogelijk veel sneller en harder hadden kunnen groeien in de jaren vanaf 2010 hebben zij zich vastgehouden aan hun principe: niet rechtstreeks leveren aan de eindklant, maar via een zorgvuldig ingericht dealernetwerk met gebiedsbescherming. Op die manier blijft de ROMA-kwaliteit gegarandeerd.

Wie zijn Toon en Danny van Osta?

Toon van Osta staat bekend als een enorm hardwerkend persoon, die gewoon zegt wat hij bedoelt. In korte tijd heeft hij door zijn inspanning en mentaliteit een goed lopend bedrijf opgebouwd. De woorden “Zeg wat je doet en doe wat je zegt” passen goed bij hem.

Drie jaar geleden is zijn zoon Danny bij het bedrijf gekomen. Danny houdt zich naast  advies en acquisitie bezig met het opzetten van structuur in de organisatie.  In laatste jaren is hiermee een behoorlijke vooruitgang gemaakt.  Dit zal zeker bijdragen tot verdere expansie van het bedrijf.

Waarom past een “groothandel” in rolluiken/ screens uit Zevenbergen goed bij Progrezz Risicobeheersing en Bedrijfsverzekeringen?

Wij van Progrezz hebben steeds één belangrijk doel voor ogen. Dit doel is het voorkomen van risico’s. Een bedrijf dat een enorme groei meemaakt heeft andere risico’s dan bijvoorbeeld een ZZP’er. Naast de bedrijfsverzekeringen zijn wij ook het aanspreekpunt voor pensioenen. Omdat het bedrijf constant in beweging is, bewegen wij mee.  Wij komen minimaal twee keer per jaar langs om mede met hen te zorgen dat alles goed gaat en goed blijft gaan.

Als voorbeeld kijk ik naar de schade die zich kan voordoen bij een totaal verlies (denk daarbij aan brand). Naast het verlies van het bedrijfspand en de inventaris, zal er ook omzet en brutowinst-verlies zijn. Om dit laatste te verzekeren, moet ik (Adriaan) wel weten wat de toekomstplannen zijn van het bedrijf.  Dit om een mogelijke onderverzekering te voorkomen.
Ook kijkt Progrezz vooruit: zo zij hebben zij laatst extra grond aangekocht. De bedoeling is dat zij hierop het bedrijf verder uitbreiden. Dit heeft natuurlijk gevolgen  voor de verzekeringen. Om juist dit soort ontwikkelingen goed bij te kunnen houden, vinden wij het belangrijk om meerdere keren per jaar persoonlijk langs te komen.

Toon en Danny: fijn dat jullie wilden meewerken aan de foto voor onze website.