Aandacht voor bedrijfsschadeverzekering

Bij bedrijfsschade verzekering is het belangrijk dat jij weet hoelang je een uitkering krijgt.

Meer aandacht voor bedrijfsschade verzekering

Misschien het herken je deze kop uit de krant: “Meer dan 50% van de bedrijven gaat na een grote brand failliet.” Uiteraard heeft het faillissement met de brand te maken. Maar blijkbaar was ook de ongezonde exploitatie hierop van invloed.

Wat houdt een bedrijfsschade verzekering in?

In het kort wat een bedrijfsschadeverzekering inhoudt. En wat daar allemaal bij komt kijken. Een bedrijfsschadeverzekering keert de brutowinst uit bij bedrijfsstilstand veroorzaakt door schade.

Bij een telefoontje van een klant bij een brand- of flinke waterschade sta ik op scherp, sta ik naast de ondernemer. Ik bied aan  waar op dat moment behoefte aan is: directe hulp en ik help  met de melding naar de verzekeraars. Logische stappen die gewaardeerd worden.

Maar dan? De eerste weken na de schade heeft de ondernemer nog wel compassie en begrip, maar hoe nu verder. Op de langere termijn is het businessmodel te belangrijk en te kwetsbaar om al te lang te moeten blijven wachten. De aanpak van de ene of de andere ondernemer verschilt enorm. Sommige ondernemers hebben al een plan van aanpak liggen en kunnen snel schakelen bij een calamiteit. De ander heeft er nog niet over nagedacht, maar weet wel dat hij of zij snel verder moet en handelt direct. Uiteraard zijn ook er ondernemers die het om diverse redenen moeilijk vinden de juiste stappen te zetten.

Belangrijkste risico’s

In 2022 waren de volgende risico’s de belangrijkste reden van een faillissement:

  1. bedrijfsonderbreking
  2. macro-economische ontwikkelingen
  3. energiecrisis
  4. cyberincidenten

De bedrijfsschadeverzekering ondervangt een groot deel van de gevolgen. Maar uiteraard moet hier wel goed over geadviseerd zijn. Het komt regelmatig voor groeiende bedrijven de brutowinst gegevens doorgeven van het vorige jaar. Dit is jammer, want je wilt graag de winst van dit jaar verzekerd hebben. Daarnaast is men regelmatig te optimistisch wanneer men echt up en running is. Een gemeente wil mogelijk dat bepaalde activiteiten niet meer op dat gedeelte van het industrieterrein uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld bouw vertraging oplopen door een beschermde diersoort. Vergunningen die vertragen. Als de ondernemer inschat dat deze een jaar stilstaat en het wordt 2 jaar, blijkt de bedrijfsschadeverzekering niet passend te zijn geweest, maar slechts een doekje tegen het bloeden.

 

Wil jij meer weten over een bedrijfsschadeverzekering, neem dan contact op. Ik, Adriaan Beirnaert van Progrezz Risicobeheersing| Bedrijfsverzekeringen, help je verder om de uitkering zekerheid te vergroten. Telefonisch kan je ons in Zeeland bereiken op bereiken 0113-700232  en in Brabant is het nummer 0164-246499

tel:00311137