Laat tijdig boerenschuren en -loodsen taxeren

Misschien ken jij de verhalen wel uit de omgeving. Een collega heeft brand gehad en heeft maar 60% gekregen omdat hij of zij onderverzekerd was. Maar hoe komt het nu dat iemand onderverzekerd is? De waarde was indertijd toch getaxeerd?

Ik ga ervan uit dat bij het aangaan van de verzekering de waarde getaxeerd is. Dat is goed. Maar de afgelopen jaren is er een enorme prijsstijging in lonen en materialen geweest. Is de indexatie die op de polis staat wel genoeg meegegaan? Of heeft de schuur een andere bestemming gekregen, waardoor er aanpassingen zijn gedaan en die niet zijn doorgegeven aan de tussenpersoon.

Dit gebeurt er bij onderverzekering

  • Als de schuur voor €600.000,- verzekerd is, maar de herbouwwaarde is €750.000,- dan kom je 25% tekort als de schuur/loods helemaal afbrandt.
  • Als de schuur niet helemaal afgebrand is maar er is wel een schade van €100.000,- dan is toch €25.000 voor eigen rekening.

Uiteraard hoeft ook een boerenbedrijf niet alles te verzekeren, maar houd er wel rekening mee dat een risico wel aanvaardbaar moet blijven.

Wil jij als agrariër niet te veel verzekeren, maar wel voor een risico dat je niet kan dragen? Wij van Progrezz risicobeheersing en bedrijfsverzekering kunnen agrariërs helpen het betaalbaar in te regelen. Bel 0113-700232 of 0164-246499 en maak een afspraak met Adriaan. Mailen kan natuurlijk ook via adriaan@progrezz.nl