Maatschappelijk ondernemen belangrijk bij Progrezz

Maatschappelijk ondernemen belangrijk bij Progrezz

Maatschappelijk ondernemen en -betrokkenheid is belangrijk in het beleid van Progrezz. Men vindt het feit dat het bedrijf investeert (bijvoorbeeld als sponsor) in plaatselijke, maar ook landelijke initiatieven belangrijk genoeg om dit een prominente plek te geven in de bedrijfsvoering. Dit vooral om in de nabije omgeving bij te dragen aan de leefbaarheid, maar ook om een signaal af te geven dat bepaalde maatschappelijke trends positieve gevolgen kunnen hebben. Maatschappelijk ondernemen kan daarom een belangrijke bijdrage leveren aan de heersende nationale opinie.

 

Sponsor van Voetbalvereniging Nieuwdorp en Speeltuin De Vluchtheuvel

Progrezz sponsort Speeltuinvereniging De Vluchtheuvel maatschappelijk ondernemenProgrezz is sponsor voor de plaatselijke voetbalvereniging door middel van het plaatsen van een reclamebord met het logo van Progrezz. Met de financiële vergoeding hiervoor helpt Progrezz de vereniging. Andersom weten de toeschouwers Progrezz te vinden in hun eigen dorp.
Bij speeltuin De Vluchtheuvel in Nieuwdorp rijden sinds kort skelters met een Progrezz logo rond. Ook hiermee geeft Progrezz een signaal af, dat het belangrijk is om plaatselijke verenigingen te steunen.
Waarom Progrezz hierin investeert, vertelt Adriaan:

Ik vind het belangrijk, dat een bedrijf met maatschappelijk ondernemen actief is, ook in de nabije regio. Zodat je meehelpt aan het vergroten van de leefbaarheid. Dat is de reden dat ik de plaatselijke sportvereniging heb gesponsord door middel van het plaatsen van een reclamebord naast het voetbalveld van VV Nieuwdorp. In speeltuin De Vluchtheuvel rijden sinds dit jaar skelters rond met het Progrezz-logo. Met onze financiële bijdrage helpen we op deze manier de verenigingen verder.

Inburgering belangrijk

maatschappelijk ondernemen, MarselMaar Progrezz denkt niet alleen plaatselijk, ook probeert het bedrijf een steentje bij te dragen aan een groter vraagstuk: de toestroom van nieuwe Nederlanders. Op persoonlijke titel is Adriaan een tijd vrijwilliger geweest bij de opvang van vluchtelingen in de Zeelandhallen in Goes. Als “maatje” nam hij enkele mannen mee de stad in om hen zo met de Nederlandse cultuur in aanraking te brengen. Toen dit niet meer nodig was (de vluchtelingen hadden allemaal hun weg gevonden), heeft hij een jonge man uit Syrië een baan aangeboden binnen zijn bedrijf. Marsel werkt nu tot (beider) grote tevredenheid al drie jaar voor Progrezz. Op deze manier is maatschappelijk ondernemen als vanzelfsprekend een belangrijk, maar ook werkbaar onderdeel van het bedrijf.

Adriaan: Toen Marsel bij ons kwam werken, heb ik veel tijd gestoken in het inwerken. Vooral de Nederlandse taal was in het begin erg lastig voor hem. Maar ook de ingewikkelde regelgeving in Nederland was wel “een dingetje”. Gelukkig is Marsel een intelligent, gedreven persoon. Hij pikt alle nieuwe dingen goed en snel op en hij heeft inmiddels zijn basisdiploma Verzekeringen gehaald! Hij neemt mij nu heel veel werk uit handen. Het is een prima zet geweest om hem bij Progrezz binnen te halen!

[button text=”Meer weten over het aannemen van een vluchteling?” link=”https://progrezz.nl/contact/” style=”primary” size=”large” target=”_self” display=”block” icon=”no”]