Te gast in radio-programma Risicomanagement

Progrezz te gast in radioprogramma

Aanstaande dinsdag (18-8-20 om 16.00 uur) ben ik te gast bij het radioprogramma business open 3.0 van  New Business Radio, gepresenteerd door #Roelof Meijer.

te gast bij radio business open 3.0

 

Het gespreksonderwerp is Risicomanagement. Als ik het begrip risicomanagement binnen ons advieskantoor terug moet brengen naar de essentie bij zakelijke verzekeringen, betekent dit dat de bedrijfscontinuïteit van een onderneming gewaarborgd wordt door risico’s met een te grote impact te vermijden: “Schade voorkomen is het nieuwe verzekeren”.

 

Hieronder geef ik  een paar  korte  voorbeelden:

Cybercriminaliteit

Door de ondernemer te wijzen op risico’s op het gebied van cybercriminaliteit, kan ik uitleggen dat   cybercriminaliteit een grotere impact op het bedrijf kan hebben dan COVD  19. Als je dat duidelijk uitlegt snapt de ondernemer waar het over gaat.

Agrariër/ Hovenier

Ook in de agrarische sector/ de hoveniers is er enorm veel te winnen om een schade te voorkomen.
Denk hierbij aan al die schuren die afbranden op het platteland met vaak als oorzaak niet gekeurde elektra installaties. Een ander voorbeeld: men heeft een nieuwe shovel gekocht. De ondernemer vergeet dit door te geven aan de tussenpersoon. Hierdoor is de shovel, maar ook de schade die deze shovel kan veroorzaken, niet verzekerd.

Juist bij dit soort bedrijven is een persoonlijke band nodig met een tussenpersoon. Een persoonlijke band betekent dat de agrariër of hovenier je eerder belt als er iets wijzigt. Het goed kunnen onderhouden van die persoonlijke band betekent voor ons bedrijf dan ook dat wij minimaal 1x per jaar langskomen. Hierdoor willen wij niet verder groeien dan 200 relaties.  Uitsluitend dan kunnen wij de ondernemer effectief blijven helpen om een schade te voorkomen.

Vereniging van eigenaren

Tot slot merken wij dat een Vereniging van Eigenaren (VvE) bij het afsluiten van een nieuwe verzekering vaak kijkt naar de premie.  Hoewel dit zeer zeker te begrijpen is, is de eerste vraag die gesteld moet worden of er wel uitgekeerd wordt als er een schade is. Immers, als blijkt dat je niet aan bepaalde voorwaarden kunt voldoen wordt er niet uitgekeerd. Als geregistreerd risicomanager, ben ik gespecialiseerd een inspectie uit te voeren zodat de VvE wel  aan deze voorwaarden kan voldoen.

Doordat ik in het begin van het proces de tijd neem voor een uitgebreide inventarisatie op het gebied van risicobeheersing, weet ik waar ik de ondernemer kan helpen. Door te sturen op het voorkomen van het bestaande risico met de grootste impact, moet  dit  risico  als  eerste opgelost  worden. Zo  zijn wij in staat een mogelijk faillissement te voorkomen.

Alert Service

Daarnaast bieden wij het door ons ontwikkelde alert-service aan. Dit is een systeem van herinneringen, om de ondernemer gedurende de looptijd van de verzekering te helpen op tijd aan de eisen te voldoen die de verzekeraar stelt.

De andere gasten die in het programma komen vertellen over risicomanagement zijn privé-detective #Herma Kluin, AA-Accountant #Jaap Verhoeven  (, non-verbaal profiler #An Gaiser en #Rein Korthals Altes.