Tips om werkmaterieel goed te verzekeren

Tips om werkmaterieel goed te verzekeren - Wij verzekeren boeren in Zeeland en West-Brabant. Progrezz Risicobeheersing bedrijfsverzekeringen

Het nieuwe werkmaterieel dat wordt aangeschaft wordt verzekerd tegen de nieuwwaarde met een aanvullende dekking van vaak 3-5 jaar schade door gebrek uit het werkmateriaal zelf (eigen gebrek). Afhankelijk van de leeftijd en waarde wordt dit verzekerd tegen brand en diefstal. De vraag is dan, wat is het waard en vindt de verzekeraar dit ook?

Waardestijging werkmaterieel

De afgelopen jaren is het werkmateriaal met 20-40% gestegen. De vraag is of je regelmatig contact met je tussenpersoon hebt en of de waardestijging wel doorgegeven is. Voor een waardebepaling is het uiteraard mogelijk om op internet te zoeken naar de prijs van eenzelfde soort kiepkar of schudder. Alles bij elkaar opgeteld heeft dit dan een waarde. Ik ga ervan uit dat dit minimaal in de buurt komt van het bedrag dat de maatschappij ook vindt.

Voordeel taxatie werkmaterieel

Een andere manier is om een taxateur in te schakelen. Het allergrootste voordeel is dan dat er per werkmaterieel bepaald kan worden of je iets tegen nieuwwaarde, vervangingswaarde en/of dagwaarde wilt verzekeren. Dit heet een vaste waarde taxatie. Doordat van tevoren duidelijk is welk bedrag er daadwerkelijk verzekerd moet worden. Is er een keiharde garantie op onderverzekering voor 3 jaar. Zelfs voor opstalverzekeringen geldt een garantie van 6 jaar. 

Natuurlijk kost een taxateur ook geld. Maar is dit wel zo? De gemiddelde waarde kan door een taxatie makkelijk dalen. Daarnaast heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid te zeggen dat van het oogstmateriaal van €20.000,- bij een schade ook daadwerkelijk €20.000,- uitgekeerd wordt. Dit ondanks de afschrijvingen.

Besparen op verzekeringen

Wil jij als agrariër niet te veel verzekeren, maar wel voor een risico dat je niet kan dragen? Wij van Progrezz risicobeheersing en bedrijfsverzekering kunnen agrariërs helpen het betaalbaar in te regelen. Bel 0113-700232 of 0164-246499 en maak een afspraak met Adriaan. Mailen kan natuurlijk ook via adriaan@progrezz.nl