ZZP Pensioen opbouw

AOV ZZP Pensioen opbouw

AOV ZZP Pensioen opbouw; Als ZZPer heeft u gekozen voor het eigen ondernemerschap. Daarbij horen zowel de risico’s als de kansen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Meer dan 50% van de ZZPers heeft zich niet verzekerd voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering. De reden die vaak wordt opgegeven, is dat het te duur zou zijn, maar klopt dat wel? De verzekeringen van tien jaar geleden hadden inderdaad een behoorlijk hoge premie. Door de toenemende concurrentie en minder lange uitkeringen  – doordat u tijdens uw AOV periode  wordt begeleid en dus minder lang ziek bent – is de premie met een kwart gedaald. Wij informeren u graag over de mogelijkheden die het meest geschikt zijn voor uw persoonlijke situatie.

Pensioen

Pensioen kunt u op verschillende manieren opbouwen. Dat kan door een lijfrente verzekering of door gebruik te maken van de Oudedagsreserve (OR). Als u van deze OR gebruik maakt, laat u zich dan goed voorlichten. Een belastingclaim van € 20.000 is namelijk eerder gewoon te noemen dan zeldzaam. Ons advies over de OR luidt: bezint eer gij begint. Laat u door ons voorlichten over de mogelijkheden en de kansen. Het sparen voor uw pensioen kunt u ook oplossen door het sparen in een bancaire lijfrente, maar hoe staat het met uw nabestaanden pensioen? Wij inventariseren voor u de risico’s. U bepaalt of u dit risico wenst te dragen.