Voordeel risicobeheersing van zakelijke verzekeringen

‘Er bovenop-persoon’ om elk risico te zien en aan te pakken

Op deze pagina laat ik u de voordelen zien van risicobeheersing in uw bedrijf.

Een risico door verschillende brillen

Nog niet zo heel lang geleden nodigde een woningcoöperatie mij uit voor een risico-inventarisatie. De verzekering liep via een ander kantoor dan het mijne, maar er was een onderbuikgevoel dat die verzekeraar bij schade niet zou uitkeren.

Het gebouw bestond uit appartementen, een parkeergrage en een hotel. Nog maar twee maanden eerder had de brandweer een inspectie gedaan. Wat mij opviel was dat er een houtkachel op het dakterras stond met mijns inziens het gevaar dat er vonken zouden overslaan naar het hotel. Overleg met de verzekeraar leerde dat zij dit risico niet zouden accepteren. Zo zie je maar dat je met verschillende brillen anders naar een risico kunt kijken. De houtkachel is overigens van het dakterras gehaald.

Het raakt mijns inziens de kern van de zaak.

Haal u uw doelstelling?

Als ondernemer heeft u een doel voor ogen. Daar gelooft u in en u gebruikt uw eigen visie om het te bereiken. Daar horen ook risico’s bij die in meer of mindere mate impact kunnen hebben op de bedrijfsvoering. Ik wil u allereerst helpen de risico’s te beperken. U wilt immers continuïteit in uw bedrijf en bovenal wilt u de doel(en)halen  die u gesteld heeft.

‘Er bovenop-persoon’


Met Progrezz Risicobeheersing ben ik van traditionele assuradeur uitgegroeid tot een ‘er bovenop-persoon’. Dat gaat veel verder dan het aan de man brengen van verzekeringen, ik wil bijdragen aan het welzijn van ondernemers en hun bedrijf. Dat zit in mijn genen. Daar krijg ik energie van.

Risicobeheersing is soms klein

De meerwaarde zit ‘m in een goed gesprek en een open blik. Ik bouw graag een band op met de ondernemers met wie ik zaken doe. Ik kom op het bedrijf en kijk om me heen. Het voorkomen van risico’s zit soms in kleine dingen: een waterslot bij het koffiezetapparaat bijvoorbeeld. Zodra er te veel water doorheen gaat – door een kapotte slang – gaat de toevoer op slot. Zo voorkom je waterschade. Het zijn die details die ertoe doen in mijn ogen.
Met Progrezz Risicobeheersing ben ik gespecialiseerd in zakelijke verzekeringen voor bedrijven met 3 tot 40 fte. En omdat ik bijna dagelijks over de vloer kom bij dit soort bedrijven, weet ik wat er speelt.

Voor wat hoort wat

Voor alle duidelijkheid: er zijn talloze verzekeringen waarmee je risico’s kunt afdekken. Toch is dat maar één kant van het verhaal. Daar waar je een verzekering afsluit, zijn er twee belanghebbenden met een eigen verantwoordelijkheid. De verzekeraar en u als verzekerde ondernemer. Risicobeheersing begint bij uzelf en bij uw bedrijf. Bijvoorbeeld door er op toe te zien dat de technische installatie op orde is. Niet alleen is een keuringsbewijs de voorwaarde van de verzekeraar, het is ook nog eens een veilig idee dat uw zaken op orde zijn.
De essentie voor mij is dat risicobeheersing niet alleen zit in de vraag óf er iets kan gebeuren, maar welke impact het heeft op eventuele schade.

De kracht van proactief


De kracht van Progrezz Risicobeheersing en Bedrijfsverzekeringen is een proactieve houding. Met onze kennis en ervaring is er veel inzicht in de wijze waarop schade kan worden voorkomen en worden beperkt. Zakelijke bedrijfsverzekeringen zijn er omdat niet alle risico’s zijn te voorkomen.

Welkom bij het nieuwe verzekeren!


Voor ons is het voorkomen van schades ‘het nieuwe verzekeren’. Immers: elke schade is een aanslag op het bedrijfsresultaat en de bedrijfsvoering. Elke ondernemer wil continuïteit voor zijn bedrijf. Ik ben voor transparantie. Zo schat je vooraf de risico’s in en die worden voorgelegd aan de verzekeringsmaatschappij. Er ontstaat een vertrouwensbasis waardoor de weg openligt voor betere voorwaarden en aantrekkelijkere premies. Zo lukt het ook om een moeilijk verzekerbaar risico onder te brengen.

Graag bouwen we ook aan een vertrouwensband met u en uw onderneming. Wij willen u graag laten kennismaken met wat de een ‘er bovenop-persoon’ voor u kan betekenen. Om die reden komen we bij u langs.